O preduzeću

Company presentation in English

Preduzeće KEFO je osnovano 1949 kao preduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih hemikalija, potrošnog materijala i opreme pod imenom Kemoservis. 1954 se Kemoservis udružio s preduzećem Fotomaterial koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Preduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

Do 2001. godine preduzeće KEFO je prošlo restrukturiranje, privatizaciju i promenu imena. Od 2001. godine KEFO je u privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna delatnost preduzeća od tada je prodaja i distribucija svih proizvoda koje pri svom radu upotrebljavaju laboratorije: laboratorijske hemikalije, standardni referentni materijali i laboratorijski potrošni materijal i oprema.

KEFO


Preduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo kćerka preduzeće u Sisku u Hrvatskoj s vlastitim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima koji su osposobljeni za prodaju hemikalija i ostalog laboratorijskog materijala. 2005. godine KEFO je postao suvlasnik evropskog preduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko preduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG-a raširio svoj prodajni program laboratorijskim potrošnim materijalom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Nemačka) na skladištu je više od 10.000 različitih proizvoda koje nedeljno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO- Svet laboratorija.

2007. godine KEFO je osnovao svoje drugo kćerka preduzeće u Beogradu u Srbiji sa sopstvenim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima osposobljenim za prodaju hemikalija i ostale robe za laboratorije. Krajem 2009. godine KEFO je osnovao kćerka preduzeće i u Sarajevu- BiH. I ovo preduzeće razpolaže sa svim što je neophodno za samostalno poslovanje. 2010. godine preduzeće KEFO je sa preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke hemikalije i granulati raširilo svoju delatnost na prodaju tehničkih hemikalija i granulata. Novu delatnost su preuzele i sve kćerka kompanije.

Preduzeće KEFO ima ukupno 65 zaposlenih. Mnogi zaposleni su visoko obrazovani i stručno osposobljeni. Svi se redovno usavršavaju uz rad i tako mogu uspešno ispuniti zahteve, potrebe i želje kupaca.

Preduzeće KEFO je prisutno na tržištima Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

KEFO
KEFO

KEFO PRODAJNI PROGRAM

LABORATORIJSKE HEMIKALIJE

 • Za kontrolne laboratorije: J.T.BAKER, CARLO ERBA REAGENTI, FISHER CHEMICAL
 • Za razvoj i istraživanja: ACROS ORGANICS
 • Standardni referentni materijali: Dr. EHRENSTORFER, LGC STANDARDS
 • Titrivali i volumetrijski rastvori, reagensi, indikatori i puferi: KEFO
 • Farmaceutske hemikalije: KEFO

LABORATORIJSKA OPREMA I PRIBOR

Potpuna ponuda opreme i pribora preko 500 dobavljača iz cele Evrope.

PLASTIČNI GRANULATI

Kvalitetna distribucija termoplastičnih granulata uvaženih brendova.

Od standardnih materijala nudimo PE, PP, PS, PVC, od tehničkih materijala celokupan asortiman Radici Plastics. U ponudi imamo i reciklirane materijale, masterbatche i dodatke.

TEHNIČKE HEMIKALIJE

Preduzeće KEFO spada među vodeće distributere hemikalija u Sloveniji.

Hemijske proizvode i sirovine kupujemo od različitih proizvođača. Robu distribuiramo u više od 20 različitih sektora u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Na skladištu imamo kontinuirano više od 100 proizvoda iz našega prodajnog programa. Pored toga osiguravamo dostavu industrijskih i posebnih hemikalija po zahtevima kupaca.

S logističkom podrškom naših partnera povezujemo interese naših kupaca i dobavljača pre svega na sledećim područjima:

tekstil, hemijska industrija, vodosnabdevanje, metalurgija, prehrambena industrija, farmaceutska industrija, deterdženti, kožna industrija, papirna industrija, kozmetika, staklo, keramika, boje i premazi.

ENTERALNA ISHRANA

 • Proizvodi za poremećaje metabolizma
 • Ishrana putem sonde
 • Dodaci ishrani u obliku napitka za odrasle i decu
 • Dodaci ishrani u obliku praška
 • Alergija na kravlje mleko
 • Hronične upalne bolesti creva, epilepsija, niska apsorpcija masti
 • Niskoproteinski proizvodi

MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJAL

 • Uvodnice, kašike, kateteri, vaskularni stentovi, balonski kateteri, potporni kateteri, mikrokateteri, embolijski materijal

PODACI O PREDUZEĆU:

 1. KEFO d.o.o., Bačka 1U, 11 080 Beograd-Zemun, Srbija
 2. Tel: 011 3699 209
 3. E-mail: info@kefo.rs